14:46 08.04.2021

Рада наступного тижня розгляне низку злободенних законопроектів

2 хв читати
Рада наступного тижня розгляне низку злободенних законопроектів

Верховна Рада наступного тижня на позачергових засіданнях розгляне законопроекти щодо удосконалення процедур оборонного планування, реструктуризації зобов'язань за кредитами в іноземній валюті, повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У законопроекті № 4210 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування" йдеться про удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО та держав-членів Європейського Союзу", - написала Кравчук у четвер у Facebook.

Народний депутат нагадала, що внаслідок різких курсових коливань в Україні виникла гостра проблема "валютних позичальників" - люди, які брали кредити до 2008 року в іноземній валюті, досі вимушені їх виплачувати. За її словами, деякі з них унаслідок нарахованих фінансовими установами відсотків, штрафних санкцій та неустойки, незбалансованої системи оподаткування, попри повернення фактичного тіла кредиту, опинилися під загрозою втрати єдиного житла, для придбання якого вони колись брали валютні кредити.

"Зазначеному питанню присвячені три законопроекти. Усі вони в другому читанні, тобто за крок до ухвалення. Відкладати розгляд ми просто не можемо, адже 21 квітня спливає термін дії мораторію на виселення з єдиного житла", - розповіла Кравчук.

Вона уточнила, що йдеться про законопроекти №4475 "Про внесення змін до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про споживче кредитування" (щодо кредитів, наданих в іноземній валюті)", №4398 "Про внесення змін до законодавчих актів щодо реструктуризації зобов'язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб", №4399 "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо реструктуризації зобов'язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб)".

Кравчук також повідомила, що в планах парламенту - розгляд законопроекту №5014 про внесення змін до законодавства щодо завершення 2020/2021 навчального року, що забезпечують додаткові соціальні та економічні гарантії у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

"Законопроект передбачає надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання (річне оцінювання/ДПА (державна підсумкова атестація - ІФ)/ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання - ІФ), щоб мінімізувати ризики захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19)", - роз'яснила Кравчук.

Крім того, за словами Кравчук, парламент також розгляне комплекс оновлень до законодавства, зокрема: запровадження інституту старост через визначення поняття "старостинський округ", збалансування системи місцевого самоврядування, надання можливості органам місцевого самоврядування затверджувати старостинські округи та положення про старосту (законопроект №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост").

Як повідомлялося, Верховна Рада 13-16 квітня працюватиме згідно з календарним планом у режимі пленарного тижня. Окрім цього, народні депутати зберуться на два позачергові засідання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА