11:52 09.04.2021

Третина українців вважають високою ймовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Третина українців вважають високою ймовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну - опитування "Рейтингу"

Понад 30% українців оцінюють ймовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну як високу, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-7 квітня.

За даними дослідження, 36% опитаних оцінюють імовірність повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну як високу, 31% - як середню, 15% - низьку, 12% - кажуть, що загрози немає. Порівняно з груднем 2018 року (коли відбулося захоплення Росією українських моряків) кількість тих, хто вважає, що загроза висока, зросла майже в півтора раза.

68% також зазначили, що чули про першу телефонну розмову між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом (21% - багато чули, 47% - щось чули), 32% нічого про це не знають. Так, 50% позитивно ставляться до цієї новини, 35% - нейтрально, 9% - негативно.

43% переконані, що відносини між Україною та США покращаться після приходу до влади Джо Байдена (у лютому 2020 року таких було 38%), 41% говорять, що вони не зміняться, лише 6% очікують погіршення.

Опитування проводилося методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА