16:50 09.04.2021

Зеленський співчуває британській королівській сім'ї у зв'язку зі смертю принца Філіпа

2 хв читати
Зеленський співчуває британській королівській сім'ї у зв'язку зі смертю принца Філіпа

Президент України Володимир Зеленський співчуває британській королівській сім'ї у зв'язку зі смертю чоловіка королеви Великої Британії Єлизавети II принца Філіпа.

"Глибокі співчуття британській королівській сім'ї. Непоправна втрата для британського народу. Україна тужить разом із Великою Британією. Принц Філіп прожив прекрасне життя, служачи своєму народу і будучи прикладом для майбутніх поколінь", - написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter у п'ятницю.

Раніше в п'ятницю чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II принц Філіп пішов із життя у віці 99 років, не доживши два місяці до свого 100-річчя, йдеться в заяві, поширеній у п'ятницю Букінгемським палацом.

Цього року чоловіку Єлизавети II зробили операцію на серці, загалом він перебував у лікарнях майже місяць. Це був найдовший період, на який його коли-небудь госпіталізували. Після цього його виписали, і він залишався у Віндзорі.

Принцу Філіпу 10 червня мало виповнитися 100 років. Він перестав брати участь у публічних заходах 2017 року, пославшись на погіршення здоров'я.

Він народився в 1921 році на острові Корфу, належав династії Глюксбургів, що царювала в Греції. Він навчався в Німеччині, Шотландії та Англії. Принц Філіп служив на флоті і брав участь у Другій світовій війні.

У 1947 році відбулася церемонія одруження Філіпа та Єлизавети II у Вестмінстерському абатстві. Потім він почав активно виконувати церемоніальні та благодійні обов'язки члена королівської сім'ї, супроводжував королеву під час різноманітних візитів.

Джерела: https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1380481808840581120

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА