21:27 09.04.2021

Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти Януковича, Азарова і ще 25 фізичних осіб

2 хв читати
Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 19 березня про санкції проти Януковича, Азарова і ще 25 фізичних осіб

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про економічні санкції стосовно низки юридичних і фізичних осіб, зокрема колишніх високопоставлених українських чиновників, включно з екс-президентом Віктором Януковичем і екс-прем'єром Миколою Азаровим.

"Ввести в дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року "Про застосування та внесення змін у персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)" (додається). Контроль над виконанням рішення РНБО...покласти на секретаря РНБО", - йдеться в тексті відповідного указу №151/2021 від 9 квітня, опублікованого на сайті глави Української держави.

Відповідно до опублікованого додатка до рішення РНБО, безстрокові санкції вводяться проти 27 фізичних осіб, громадян України та РФ, включно Януковича, Азарова, народного депутата України 5-7 скликань Вадима Колесніченка, екс-глави парламенту Автономної республіки Крим Володимира Костянтинова, самопроголошеного "голови" Криму Сергія Аксьонова, депутатів Держдуми РФ Костянтина Затуліна та Наталії Поклонської, олігарха Сергія Курченка, екс-командира полку міліції особливого призначення "Беркут" Сергія Кусюка, екс-міністрів оборони України Павла Лебедєва та Дмитра Саламатіна, глави т.зв. "ЛНР", Леоніда Пасічника, екс-генпрокурора України Віктора Пшонки, екс-глави Національного банку України Ігоря Соркіна, екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Також терміном на три роки вводяться санкції у вигляді блокування активів проти трьох юридичних осіб: "Endless Moonlight Limited" та "Trading Field Limited", зареєстрованих в Гонконгу (КНР), а також ТОВ "ІСС-Софт", зареєстрованого в Москві (РФ).

Як повідомлялося, 19 березня РНБО ввела економічні санкції стосовно низки колишніх високопоставлених посадових осіб і осіб, які сприяють зміцненню окупаційного режиму в Криму і на Донбасі. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Україна ввела максимальний обсяг санкцій, передбачених чинним законодавством. У СБУ повідомили, що в 2014 році ці посадові особи сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на "референдумі" в Криму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА