17:13 12.04.2021

Ізраїльський лікар порадив українській владі впровадити повний локдаун через погіршення ситуації з коронавірусом

2 хв читати
Ізраїльський лікар порадив українській владі впровадити повний локдаун через погіршення ситуації з коронавірусом

Пандемію в Ізраїлі ліквідували завдяки обмеженням пересування і контактів, переконаний лікар медичного центру "Рамат-Авів" у Тель-Авіві Борис Бриль, про що він заявив у відео, яке показав лідер партії "УДАР", мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

"В Ізраїлі суворими обмеженнями переміщення людей між містами, пересування в межах одного кілометра з жорсткими штрафами та блокпостами вдалося приборкати пандемію. Якщо ми говоримо про скорочення передання вірусу, потрібне скорочення контактів. А скорочення контактів - це лише за допомогою локдауну. Це якщо ми говоримо про доказову медицину, а не про розмови на кухні або на вулиці", - цитує слова Бриля прес-служба Кличка.

Ізраїльський медик зазначив, що немає сенсу впроваджувати локдаун в окремих регіонах, не обмежуючи пересування громадян країною.

"І якщо зробити це тільки у своєму дворі, а з іншого двору хтось приходитиме, або з іншого міста, так само заражатиме людей. Обмеження пересувань між регіонами природно виправдане, тому що це один зі способів запобігти переданню вірусу. Скорочення контактів за всіма епідеміологічними нормами скорочує передання вірусу і рятує багато життів", - підсумував Бриль.

Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко зазначив, що загальнонаціональний локдаун вважають доцільним не лише ізраїльські, а і європейські фахівці.

"Ізраїль, як ви знаєте, спочатку суворими заходами - тотальним локдауном, а потім масовою вакцинацією населення подолав складну ситуацію з поширенням вірусу. Приблизно про те саме говорять і фахівці німецького Інституту Коха, з якими я спілкуюся, і українські відомі фахівці. Я сподіваюся, що ті, хто сьогодні ухвалює рішення, усвідомлюють усю відповідальність за дії, від яких сьогодні залежить здоров'я і життя українців", - наголосив він.

Як повідомлялося, 9 квітня столичний мер Віталій Кличко закликав Кабінет Міністрів України впровадити на території України жорсткий загальнонаціональний карантин.

"Я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про впровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну. Пересування між регіонами нашої країни має бути обмежене. З контролем за дотриманням суворих правил, бо у нас всі хочуть їздити у громадському транспорті, працювати в офісі, а не дистанційно, як ми пропонуємо, гуляти натовпами без масок, влаштовувати вечірки, їздити гуляти до інших міст. Будьмо відвертими: відбувається безконтрольне поширення вірусу, його міграція всією країною", - зазначив Кличко під час онлайн-брифінгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА