16:46 09.05.2021

В Україні правопорушення в День перемоги над нацизмом стосуються використання забороненої символіки - Нацполіція

2 хв читати
В Україні правопорушення в День перемоги над нацизмом стосуються використання забороненої символіки - Нацполіція

Заходи, присвячені 76-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, проходять в Україні спокійно, без серйозних порушень, повідомляє Національна поліція України.

"Заходи з відзначення річниці перемоги над фашизмом проходять без грубих порушень громадського порядку. Загалом станом на 14:00 до поліції надійшло 38 повідомлень. За результатом їх розгляду розпочато п’ять кримінальних проваджень та складено дев’ять адміністративних протоколів", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці Нацполіції у Фейсбук.

За інформацією Нацполіції, правоохоронці продовжують у посиленому режимі нести службу до завершення всіх заходів.

"На цей час відбулося 600 масових заходів. Участь у них взяли понад 40 000 громадян. До органів поліції надійшло 38 повідомлень про порушення. Особовий склад продовжує нести службу для забезпечення громадської безпеки, працюють оперативні штаби", - йдеться в повідомленні з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

У свою чергу голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що поліцейські, залучені до охорони громадського порядку, оперативно реагують на всі повідомлення про порушення, і в посиленому режимі працюватимуть до завершення всіх заходів.

"Найбільше повідомлень про правопорушення стосувалися використання забороненої символіки. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено п'ять повідомлень щодо виготовлення та використання символіки тоталітарних режимів, це - частина перша статті 436-1 Кримінального кодексу України. Також складено 9 адміністративних протоколів", - уточнив він.

Глава Нацполіції акцентував увагу на тому, що напередодні заходів було проведено серйозну профілактичну роботу, тому наразі не допущено грубих порушень громадського порядку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА