15:22 14.05.2021

Росія реагуватиме на зачистку політичного поля в Україні - Путін

2 хв читати
Росія реагуватиме на зачистку політичного поля в Україні - Путін

Росія буде вимушена реагувати на дії влади України, спрямовані на зачистку політичного простору країни від сил, зацікавлених у співпраці з Росією.

"Це, безумовно, питання, яке має завжди бути в полі нашої уваги, і ми своєчасно належним чином, зважаючи на всі загрози, які для нас створюються, повинні будемо на це реагувати", - сказав президент РФ Володимир Путін на нараді з постійними членами Ради безпеки країни.

Путін зазначив, що в Україні нині "відбувається абсолютно очевидно зачистка політичного поля".

При цьому він заявив, що реакції на подібні дії з боку країн Заходу немає.

"Закриваються загальнонаціональні ЗМІ - і нічого, наші партнери західні ніяк на це не реагують, якщо не сказати, підтримують рішення подібного роду", - сказав президент РФ.

"З політичних мотивів вибірково комусь у провину ставлять роботу з Росією у сфері економіки, хоча багато хто, зокрема й особи з вищого політичного керівництва країни, активно працюють протягом багатьох років у Росії, і, до речі, в Криму також, і нічого - це вважається нормою", - наголосив Путін.

На його думку, ухвалюються "рішення явно політичні та вибіркові, спрямовані лише на одне - зачистити політичне поле від тих сил, які виступають за мирне вирішення кризи на південному сході України, на Донбасі, і за добросусідські відносини з Росією".

Путін поцікавився, чи не зазнаватимуть кримінального переслідування в Україні всі, хто працює з Росією, зокрема у сфері економіки.

"Я говорив про те, що представникам опозиції ставлять за провину співпрацю з Росією, зокрема в економічній сфері, а представники влади працюють, і працюють, до речі, досить активно протягом багатьох років", - сказав президент.

Путін додав: "Мені складно уявити, якщо об'єктивно підходити до вирішення таких питань: що всіх, хто працює з Росією, тепер в Україні притягатимуть до кримінальної відповідальності?".

При цьому президент РФ заявив, що товарообіг у Росії з Україною за рік становив $9,9 млрд.

Путін також вважає, що Україну перетворюють на антиросійський майданчик, і це потребує особливої уваги Росії з точки зору гарантування безпеки. "Судячи з усього - і це дуже сумно, - Україну повільно, але упевнено перетворюють на якийсь антипод Росії, в якусь анти-Росію, у якийсь майданчик, з території якого ми постійно, судячи з усього, отримуватимемо новини, що потребуватимуть особливої з нашого боку уваги щодо гарантування безпеки Російської Федерації ", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА