14:14 23.11.2020

Садовий розцінив рішення про перенесення на завтра першого засідання новообраної Львівської міськради як узурпацію влади

2 хв читати
Садовий розцінив рішення про перенесення на завтра першого засідання новообраної Львівської міськради як узурпацію влади

 Львівська міська територіальна виборча комісія ухвалила рішення перенести перше засідання нового складу міської ради з 3 грудня на 24 листопада.

Про це зазначено в постанові комісії від 22 листопада, копію якого має в розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

У тексті документа зазначено, що до комісії звернулися з заявами кандидати в депутати Юрій Ломага, Олексій Різник, Олена Пелех, Остап Доскіч і Сергій Івах. Кандидати вимагали визнати протиправною постанову міськвиборчкому про призначення дати першого засідання нового скликання Львівської міськради на 3 грудня. В результаті комісія внесла зміни до зазначеної постанови й ухвалила рішення перенести перше засідання міськради на 9:00 24 листопада.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що зміна термінів проведення першої сесії є "спробою узурпації влади".

"Що воно означає? З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови", - написав Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, в такому напівлегітимному стані рада може діяти кілька тижнів, "обирати керівні органи: президію, секретаря - в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові", - наголосив мер міста.

Садовий вважає це рішення "абсолютно незаконним", оскільки "виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада, і жодних рішень на цю тему комісія ухвалювати не має права".

"Будемо оскаржувати його в усіх можливих інстанціях. Усі депутати, які візьмуть участь у цій афері, заплямують свою репутацію назавжди", - написав він.

Як повідомлялося, 22 листопада у Львові відбувся другий тур голосування на виборах міського голови Львова. За даними екзит-полів, Садовий набирає понад 62% голосів виборців, його конкурент, представник партії "Європейська солідарність" Олег Синютка - більше ніж 37%. Синютка визнав поразку та привітав Садового з перемогою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА