15:35 12.01.2021

Рішення першої сесії Харківської міськради законні, підробити цифровий підпис неможливо - заява

3 хв читати
Рішення першої сесії Харківської міськради законні, підробити цифровий підпис неможливо - заява

Кримінальне провадження, розпочате за заявою депутата Харківської міської ради Аліни Мустафаєвої, яка стверджує, що підпис Геннадія Кернеса під поданням Ігоря Терехова на посаду секретаря міськради було зроблено не особисто міським головою, є стандартною перевіркою, вважають у Харківській міськраді.

"Правоохоронні органи проводять просту стандартну перевірку за заявою однієї із депутаток Харківської міської ради, якій, з незрозумілих нам причин, раптом здалося, що підпис Геннадія Кернеса під поданням на посаду секретаря міськради Ігоря Терехова був підроблений. Уточнимо: "підроблений" цифровий підпис, що в принципі неможливо", - йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті Харківської міськради у вівторок.

Автори документа стверджують, що всі рішення, ухвалені на першій сесії міськради VIII скликання 9 грудня є законними.

"Харківська міська рада заявляє, що працює виключно в рамках українського законодавства, яке не тільки дозволяє, але й стимулює використання електронного документообігу... Харківська міська рада закликає усіх заспокоїтися і дати поліції у спокійній обстановці переконатися, що всі рішення, ухвалені на сесії 9 грудня, були чесними і законними", - йдеться в заяві.

У документі також наголошується, що міськрада залишає за собою право подати до суду на "на особливо непорядні ЗМІ, які поширюють фейкову інформацію про нібито "підробку" підпису Геннадія Кернеса".

Раніше, депутат Харківської міськради Аліна Мустафаєва ("Слуга народу") звернулася до прокуратури із заявою, в якій стверджувала, що електронний підпис на поданні про обрання Терехова секретарем міськради зробив не особисто Кернес, який перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте", а чиновники міськради.

"Як мені стало відомо, документ складали і підписували на другому поверсі Харківської міськради, а Кернес Г.А. не має жодного стосунку до цього документа. Пізніше, з метою відображення німецької IP-адреси спільник Терехова і Новака (Олександр Новак - секретар міськради попереднього скликання - ІФ) повторно відправив документи з Німеччини", - йдеться в зверненні Мустафаєвої до облпрокуратури.

11 січня депутат оприлюднила на своїй сторінці у Facebook відповідь за підписом першого заступника облпрокурора Володимира Лимаря, в якій повідомлялося, що відомості, викладені в її зверненні, внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 (підробка документів) КК України. Досудове розслідування доручено слідчому управлінню ГУ Нацполіції в Харківській області, а процесуальне керівництво - групі прокурорів облпрокуратури.

Як повідомлялося, 9 грудня 2020 року секретарем Харківської міськради VIII скликання було обрано депутата від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" Ігоря Терехова. Підставою для його обрання стало подання до якого, як стверджував головуючий на сесії Олександр Новак, був електронний цифровий підпис міського голови Геннадія Кернеса. Сам Кернес на сесії був відсутній, оскільки з 17 вересня перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте".

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса погіршився, він був на гемодіалізі. 16 грудня Кернес помер.

Джерело: https://www.city.kharkov.ua/ru/news/-46415.htmln

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА