08:30 27.03.2021

Байден чекає на віртуальному саміті з питань клімату лідерів 40 країн, серед них Росію та Китай

2 хв читати
Байден чекає на віртуальному саміті з питань клімату лідерів 40 країн, серед них Росію та Китай

Президент США Джо Байден направив запрошення лідерам 40 держав, включно з РФ і КНР, на саміт з питань клімату, який відбудеться в онлайн-форматі 22-23 квітня, йдеться в заяві Білого дому, оприлюдненій у п'ятницю.

"Сьогодні президент Байден запросив 40 світових лідерів на саміт з питань клімату, який він прийме 22 і 23 квітня", - наголошується в документі.

У заяві в списку глав держав присутні президент Російської Федерації Володимир Путін і голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін.

Серед інших запрошених - прем'єр Великої Британії Борис Джонсон, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр Італії Маріо Драгі, прем'єр Іспанії Педро Санчес, прем'єр Японії Есіхіде Суга, прем'єр Канади Джастін Трюдо, прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, глава уряду Індії Нарендра Моді, президент Південної Кореї Мун Чже Ін, а також голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

У документі Білого дому йдеться, що під час саміту учасники "наголосять на необхідності посилених дій у боротьбі зі зміною клімату і на їх економічних перевагах". Зокрема, "ключовою метою як саміту лідерів, так і 26-ї конференції ООН з кліматичних змін стане активізація зусиль", спрямованих на стримування зростання температур на планеті на рівні до 1,5 градуса за Цельсієм.

Очікується, що на саміті також "будуть представлені приклади того, як зміцнення діяльності в сфері клімату призведе до створення добре оплачуваних робочих місць, до просування інноваційних технологій, і як це допоможе вразливим країнам адаптуватися до кліматичних змін".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА