17:15 01.04.2021

"Євросолідарність" вимагає провести позачергові засідання ВР і РНБО через ситуацію з коронавірусом

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає провести позачергові засідання ВР і РНБО через ситуацію з коронавірусом

Фракція "Європейська солідарність" заявила про необхідність провести позачергові засідання Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони через ситуацію з поширенням коронавірусу, заявила співголова фракції Ірина Геращенко на брифінгу.

"На жаль, сьогодні ми за це (проведення позачергового засідання парламенту - ІФ) зібрали тільки 79 підписів. Тут ми бачимо всі підписи "Євросолідарності", "Голосу", додали групи "За майбутнє" і "Довіра" у повному складі, почала додавати голоси "Батьківщина"... Немає жодного депутата від "Слуги народу", - цитує Геращенко прес-служба партії.

За словами депутата, в парламенті зареєстровано постанову, в якій пропонується заслухати, як уряд виконав попередні рішення. "Починаючи з того, що немає ніяких безкоштовних ліків для хворих на коронавірус, кожен, хто стикається з цією бідою і йде на самоізоляцію, лікується вдома, бере це на себе", - зазначила Геращенко.

"Немає сьогодні ніяких доплат 300%. Лікарі звертаються до нас масово і в Києві, і в усіх регіонах України з проханням допомогти пройти ці бюрократичні перешкоди для страхування, якщо вони захворіли або їхні сім'ї, якщо вони втратили годувальника", - зазначила співголова фракції.

"Верховна Рада України спрямувала 12 млрд грн, щоб допомогти 1,5 млн ФОП, але отримали ці доплати у 8 тис. грн лише 500 тис. ФОП. А куди поділися решта грошей? Вони вкатані в асфальт?" - сказала Геращенко.

Вона також укотре нагадала про зрив кампанії з вакцинації. У "Європейській солідарності" вважають, що зрив вакцинації має стати темою спеціального термінового засідання РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА