17:48 02.04.2021

Експертизу голосів Байдена та Порошенка погоджував Зеленський в інтересах Коломойського - нардеп Іонова

2 хв читати
Експертизу голосів Байдена та Порошенка погоджував Зеленський в інтересах Коломойського - нардеп Іонова

Продовження розслідування щодо так званих плівок Деркача погодив президент Володимир Зеленський в інтересах екс-голови Дніпропетровської облдержадміністрації, бізнесмена Ігоря Коломойського, заявила народний депутат Марія Іонова (фракція "Європейська солідарність") під час брифінгу.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у п'ятницю, нардеп зазначила, що Державне бюро розслідувань досі продовжує розслідування за заявою нардепа Андрія Деркача, якого в США офіційно визнали агентом Кремля. Як свідчать оприлюднені документи, йдеться про справу "ПриватБанку", націоналізацію якого Коломойський оспорює в міжнародних судах.

"10 лютого 2021 року, тобто через три місяці після виборів у США і через двадцять днів після інавгурації Байдена, ДБР звернулося до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з вимогою провести експертизу голосів п'ятого президента Порошенка та нинішнього президента США Байдена", - наголосила Іонова.

Вона заявила, що 3 березня в Міністерстві юстиції дали санкцію на таку експертизу, що "навряд чи могли не погодити це із Зеленським". Також за словами нардепа, слідчих "цікавить експертиза розмови, де Байден вимагав би нібито від Порошенка націоналізації ПриватБанку".

"У такій експертизі чітко проглядається інтерес Коломойського, якому ця експертиза потрібна саме для лондонського суду, де він оскаржує націоналізацію ПриватБанку. Нагадаю і про супутню справу Суркіса, який вимагав повернути $350 млн, які він незаконно вивів із ПриватБанку, коли вже знав про його націоналізацію", - зазначила Іонова.

Вона також заявила, що "ДБР давно перебуває під ручним управлінням Офісу президента".

Як зазначив адвокат Ігор Головань, слідчий ДБР Дощенко, який був причетний до штурму Музею Гончара, продовжує активно співпрацювати з Деркачем, незважаючи на санкції уряду США, накладені на проросійського політика.

"Він плідно співпрацює з багаторічним російським агентом. Якісь додаткові флешки слідчий отримує від Деркача і з цими додатковими флешками він звертається до експертної установи, намагаючись встановити там наявність голосу президента Сполучених Штатів Америки", - зазначив Головань.

Він наголосив, що "є  всі ознаки координації відкритого російського агента і слідчих Державного бюро розслідувань, які скоординовано співпрацюють і намагаються зруйнувати партнерські та союзницькі відносини між США і Україною".

"Ми бачимо, що жодна санкція всередині нашої країни проти Коломойського не застосована. Скільки вже було засідань РНБО, як уже було проголошено боротьбу з олігархами, але чомусь це не стосується саме Коломойського. Так само Деркач під санкціями, а в нас ці кримінальні справи не відкриті. Ми бачимо, що Зеленський продовжує обирати інтереси Коломойського, а не держави Україна", - резюмувала Іонова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА