07:19 06.04.2021

Адміністрація Байдена слідом за Трампом визнала необхідними санкції проти турецької оборонної структури

1 хв читати
Адміністрація Байдена слідом за Трампом визнала необхідними санкції проти турецької оборонної структури

Держдеп США заявив, що вважає турецьке Управління оборонної промисловості (SSB) вартим санкцій за угоди з російським оборонним сектором.

У повідомленні, опублікованому в Федеральному реєстрі США, повідомляється, що держсекретар Ентоні Блінкен дійшов висновку, що SSB кілька років тому "провело істотну транзакцію" з РФ. У зв'язку з цим Блінкен визначив санкції, які повинні в рамках закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA) діяти щодо SSB, його глави Ісмаїла Деміра і ще трьох керівників.

У повідомленні зазначається, що громадянам США забороняється вести справи з цими громадянами Туреччини. Активи фігурантів списку у США заморожуються, влада США не буде видавати візи цим людям.

Стосовно SSB серед обраних Блінкеном санкційних опцій, зокрема, вводяться заборони на експорт американської продукції. Забороняється видавати SSB кредити більш ніж на $10 млн.

Таким чином, адміністрація Джо Байдена щодо SSB продовжила курс, взятий попередньою адміністрацією: у грудні 2020 року стало відомо про рішення адміністрації Дональда Трампа ввести санкції проти SSB і тих же чотирьох її керівників, причому - теж у рамках закону CAATSA. На такий крок Вашингтон тоді пішов, щоб покарати Анкару за покупку у Росії ЗРС С-400.

Тоді спостерігачі називали ці заходи проти Туреччини досить м'якими. Трамп протягом свого президентства пручався закликам зайняти максимально жорстку позицію щодо Туреччини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА