08:53 06.04.2021

План Байдена з розвитку інфраструктури не буде підтриманий частиною демократів

2 хв читати
План Байдена з розвитку інфраструктури не буде підтриманий частиною демократів

Сенатор-демократ Джо Манчин попередив, що він і кілька його колег в Сенаті не підтримають план розвитку інфраструктури, запропонований президентом Джо Байденом, через незгоду з підвищенням корпоративного податку до 28%.

"У тому вигляді, в якому законопроект існує сьогодні, він повинен бути змінений", - заявив Манчин в інтерв'ю West Virginia MetroNews.

"Якщо я не проголосую за нього, він не пройде", - заявив сенатор.

Манчин зазначив, що виступає проти підвищення поточної ставки корпоративного податку в розмірі 21% до 28%. Замість цього він готовий підтримати ставку в розмірі 25%, яку назвав "справедливою".

За його словами, такої ж позиції дотримуються й інші сенатори-демократи.

"Є шість або сім інших демократів, які дуже сильно переживають із цього приводу", - заявив Манчин.

Підтримка Манчина має вирішальне значення для інфраструктурного плану Байдена, оскільки республіканці в Конгресі, ймовірно, не підтримають пропозиції президента, тому що виступають проти істотного підвищення податків.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила в понеділок, що президент готовий вести переговори з Манчином і іншими сенаторами.

Раніше Байден представив план розвитку інфраструктури обсягом понад $2 трлн, який він має намір реалізувати за рахунок збільшення податків.

Байден вважає, що його план дозволить створити "найсильнішу, стійку, інноваційну економіку в світі", а також "мільйони робочих місць з хорошими зарплатами".

План президента США, як повідомлялося, передбачає виділення $621 млрд на модернізацію транспортної інфраструктури, $400 млрд на підтримку літніх людей та інвалідів, $300 млрд на підтримку промислового сектора, $213 млрд на ремонт і будівництво доступного житла і $100 млрд на розвиток мереж широкосмугового зв'язку.

План також включає введення нового стандарту для сфери енергогенерації, щоб скоротити викиди в секторі до нульового рівня до 2035 року.

Пропозиції Байдена вимагають витрат розміром $2 трлн за вісім років. Їх планується покрити протягом 15 років за рахунок підвищення корпоративного податку до 28%, а також збільшення податку на закордонні прибутки компаній.

Демократи розраховують прийняти інфраструктурний план Байдена цього літа. Телеканал CNBC з посиланням на джерела повідомляє, що спікер Палати представників Ненсі Пелосі хотіла б, щоб пакет заходів взяли до 4 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА