20:46 06.04.2021

США підтримують Україну, але рішення про її можливий вступ до НАТО ухвалить сам альянс

1 хв читати
США підтримують Україну, але рішення про її можливий вступ до НАТО ухвалить сам альянс

США надають підтримку Києву, проте рішення про вступ України до НАТО перебуває в компетенції керівництва Північноатлантичного альянсу, заявила у вівторок на брифінгу представник Білого дому Джен Псакі.

"Це (вступ до НАТО - ІФ) певний час було прагненням українців, ми довго обговорюємо цей намір з Україною, ми її всіляко підтримуємо, взаємодіємо з нею і працюємо над протистоянням дестабілізуючим діям проти неї", - сказала вона.

"Але це НАТО ухвалить рішення стосовно цього", - зробила висновок Псакі.

Вона додала, що Вашингтон також обговорює із Києвом зростання напруженості на сході країни та почастішання випадків порушення режиму припинення вогню.

Раніше у вівторок президент України Володимир Зеленський заявив під час розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, що найактуальнішим питанням для Києва є отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

"Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектора, але самими реформами Росію не зупинити. НАТО - це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для Росії", - цитує Зеленського у вівторок його прес-служба.

Згідно з повідомленням, Зеленський поінформував генсека НАТО про "стягування Росією військ до українських кордонів та підвищення рівня їхньої готовності до наступу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА