14:37 09.04.2021

KyivPost: Очікується зустріч Зеленського та Макрона наступного тижня в Парижі

1 хв читати
KyivPost: Очікується зустріч Зеленського та Макрона наступного тижня в Парижі

Президент України Володимир Зеленський може зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном наступного тижня для обговорення ескалації на Донбасі та реформ в Україні, повідомляє газета KyivPost.

"Основна мета візиту - зустрітися з Макроном сам на сам", - повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю виданню KyivPost.

"Безсумнівно, дві з найважливіших тем на порядку денному президента - це нарощування російської військової могутності поблизу східного кордону України та статус реформ в Україні, особливо щодо створення незалежної судової системи, що заслуговує на довіру. Буде про що поговорити", - наголошується в статті.

За словами журналіста KyivPost, "посол Франції в Україні планує супроводжувати Зеленського в літаку, а сама зустріч президентів України та Франції, ймовірно, відбудеться до кінця наступного тижня".

У статті також зазначається, що "у Франції занепокоєні діями Росії (на Донбасі та в Криму - ІФ), що значно відрізняються від усіх попередніх років".

Як повідомлялося, Офіс президента планує провести тристоронню розмову президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Увечері 30 березня відбулися переговори у форматі відеоконференції президентів Франції, Німеччини та Росії, в рамках якої вони обговорили загострення ситуації на Донбасі.

Макрон і Меркель закликали РФ узяти на себе зобов'язання щодо стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА