17:21 21.04.2021

"Батьківщина" допомагатиме громадянам у боротьбі із земельним рейдерством - Тимошенко

2 хв читати
"Батьківщина" допомагатиме громадянам у боротьбі із земельним рейдерством - Тимошенко

Українці можуть розраховувати на допомогу команди Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в захисті від незаконних дій чиновників, сказала лідерка політсили Юлія Тимошенко на зустрічі з представниками ініціативної групи проти земельного рейдерства с. Ольшанська Новоселиця Васильківського району Київської області.

Як повідомляється на сайті політсили, жителі запросили Тимошенко допомогти у вирішенні проблем із рейдерським захопленням паїв, до яких причетні представники провладної команди. Лідерка "Батьківщини" пообіцяла активістам після детального вивчення усіх наявних документів озвучити цю проблему в парламенті, надати всю необхідну юридичну й інформаційну підтримку.

"Вони захоплюють все, що можна захопити, – від стратегічної власності до землі. Хаос, підкуп, корупція – щодня в парламенті. Минулого року вночі в карантин під наглядом президента "слуги народу" ухвалили закон про розпродаж сільськогосподарської землі, а в цьогорічний локдаун вони невідкладно розглядали правки до Земельного кодексу, щоб його перекроїти й усунути державу від контролю за використанням сільськогосподарської землі, дозволити її продавати іноземцям, знімати верхній шар родючого ґрунту, скасувати поняття "особливо цінні землі". Тобто спочатку вони дозволили продаж землі, а тепер скасовують всі обмеження, щоб власники могли з нею робити все, що завгодно", - сказала Тимошенко.

На її переконання, у світі триває жорстка боротьба за ресурси, й "земля перетворюється на особливий скарб, на який будуть іти атаки з усіх сторін".

За словами політика, треба якнайшвидше змінювати курс управління країною і формувати сильну урядову команду. Крім того, команда "Батьківщини" вже зібрала ініціативну групу для проведення референдуму про заборону продажу землі.

"Ми зараз намагаємося переконати президента та його команду, що обраний ними курс на здачу національних інтересів – це тупиковий шлях і для України, і для них особисто, адже рано чи пізно за це доведеться відповідати. Зараз треба об’єднатися, зібрати фахову урядову команду, яка знає, як підняти країну, та буде незалежною від зовнішніх сил і місцевої олігархії. Якщо ми побачимо, що переконати президента немає шансу, ми будемо звертатися до людей щодо необхідності переобирати владу", - сказала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА