14:21 06.05.2021

США повністю підтримали отримання Україною ПДЧ - Єрмак

2 хв читати
США повністю підтримали отримання Україною ПДЧ - Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що під час зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена та президента України Володимира Зеленського американська сторона повністю підтримала отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

"Ми отримали сьогодні чергове підтвердження щодо повної підтримки можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників, крім США, тому робота триває. США - наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ до НАТО", - сказав Єрмак у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" за підсумками спільного брифінгу держсекретаря США та президента України.

Водночас, за словами керівника Офісу президента, підтвердження участі Зеленського в саміті НАТО у Брюсселі 14 червня поки що немає.

"На сьогодні відсутні будь-які докази участі президента України в саміті НАТО, який відбудеться 14 червня у Брюсселі, у рамках якого заплановано обговорення отримання Україною Плану дій щодо вступу в Північноатлантичний альянс", - додав він.

Крім того, на зустрічі Блінкен і Зеленський детально обговорили питання будівництва газопроводу "Північний потік-2" дном Балтійського моря, розповів Єрмак. "Є конкретика. Вона полягає в повній підтримці з боку США українських інтересів щодо "Північного потоку-2". США виступають категорично проти його будівництва", - повідомив він.

Керівник Офісу президента також додав, що українська та американська сторони обговорили на зустрічі питання зміцнення взаємодії у Чорному морі. "Це питання обговорювалося і обговорюється. Ми розглядаємо різні форми нашої кооперації, зокрема, геополітичні та військові. Конкретніші подробиці можуть стати відомими громадськості, сподіваюся, вже незабаром", - підсумував Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА