11:36 09.05.2021

Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

2 хв читати
Альянс сам оголосить формат і порядок денний саміту НАТО, коли прийде час - офіційний представник

Північноатлантичний альянс сам оголосить як формат, так і порядок свого майбутнього саміту, запланованого на 14 червня в Брюсселі, коли для цього прийде час, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник НАТО.

"Формат і порядок денний саміту НАТО 14 червня будуть оголошені ближче до дати. Як сказав генеральний секретар, у лідерів НАТО буде змістовний і далекоглядний порядок денний, в основі якого буде ініціатива НАТО 2030", - сказав співрозмовник агентства, коментуючи поширювану інформацію про можливий формат і порядок денний заходу.

Зокрема, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, говорячи про те, що саміт выдбудеться без участі України, сказав, що на порядку денному засідання є питання можливого надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), так само як і не виключив, що союзники можуть переглянути рішення і запросити Київ на саміт.

Відповідаючи на запитання, чи буде предметом обговорення надання Україні ПДЧ, представник НАТО сказав: "Щодо членства НАТО проводить політику відкритих дверей, і союзники по НАТО підтримують свої рішення, ухвалені на саміті в Бухаресті в 2008 році (надати членство Україні і Грузії, коли для цього прийде час – ІФ)".

"Водночас ми очікуємо, що Україна продовжуватиме приділяти увагу внутрішнім реформам, консолідувати свої демократичні інститути, зміцнювати верховенство права і розвивати свій оборонний потенціал відповідно до стандартів НАТО", - деталізували в Альянсі бачення ситуації.

У зв'язку з цим представник НАТО запевнив, що Альянс продовжить підтримувати Україну, "допомагаючи зміцнювати потенціал її збройних сил, а також проводячи більш широкі реформи, які допомагають країні просуватися вперед в її євроатлантичних прагненнях".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА