07:47 02.04.2021

У Дніпрі затримали учасника НЗФ "ЛНР"

1 хв читати
У Дніпрі затримали учасника НЗФ "ЛНР"

Правоохоронці розкрили і затримали учасника незаконного збройного формування "ЛНР", який переховувався в Дніпрі, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

"У м.Дніпро затримано і повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ у створенні терористичної групи (ч.1 ст.258-3 КК України)", - повідомляє прес-служба на сайті Офісу в четвер.

За інформацією слідства, підозрюваний з травня до червня 2014 року перебував у складі незаконного збройного формування "Всевелике Військо Донське" окупаційної адміністрації РФ, спільно з іншими особами зі зброєю в руках організовував і ніс службу на блокпостах, розташованих на автомобільній дорозі між населеними пунктами Слов'яносербськ і Трьохізбенка Луганської області по обидва боки автомобільного моста через річку Сіверський Донець.

Зазначається, що до обов'язків учасника НЗФ Росії належав контроль за діяльністю чергових змін на блокпостах, організація і забезпечення перевірки документів осіб, їх затримання, огляд і обшук транспортних засобів. Крім того, йому були надані повноваження щодо отримання дозволу водіями стосовно подальшого руху після проведення перевірки, а також розподіл функцій між учасниками, залученими до несення служби на блокпостах.

Після виїзду з тимчасово окупованої території Луганщини затриманий працевлаштувався керівником одного з вагоноремонтних підприємств на території України.

Досудове розслідування триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА