11:40 07.04.2021

Данілов про нарощування військ РФ поблизу кордонів України: Росія ніколи військ своїх звідти не прибирала, але сьогодні є "певна активізація всіх процесів"

2 хв читати
Данілов про нарощування військ РФ поблизу кордонів України: Росія ніколи військ своїх звідти не прибирала, але сьогодні є "певна активізація всіх процесів"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, коментуючи ситуацію з нарощуванням військ РФ поблизу кордонів України заявив, що на сьогодні є "певна активізація всіх процесів".

"Давайте скажемо про те, що росіяни ніколи військ своїх звідти не прибирали. Як почали військові дії, так постійно їх там і тримають у великій кількості. Але сьогодні, так, є певна активізація всіх процесів", - сказав Данілов в  нтерв'ю виданню LB.ua, відповідаючи на запитання, чи варто очікувати найближчим часом ескалації на Донбасі.

Водночас секретар РНБО наголосив, що "чи буде загострення, залежить тільки від Путіна", проте президент України Володимир Зеленський робить усе, щоб не допустити цього.

"З нашого боку, ми не плануємо жодних загострень, оскільки цінуємо життя кожного нашого солдата і хочемо, щоб все якомога швидше закінчилося. Президент робить усе від нього залежне", - зазначив Данілов.

Відповідаючи на запитання, як Україна діятиме далі, секретар РНБО сказав: "З нашого боку ситуація досить проста: життя людини - найбільша цінність, на чому наголошує Володимир Олександрович. Ми точно не маємо наміру на цьому етапі займатися якимись провокативними діями щодо Російської Федерації", - заявив Данілов.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив, що Росія нарощує війська поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні.

Напередодні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія має право переміщувати війська в межах території країни на свій розсуд, це не становить загрози для інших держав. Так він відповів на запитання українського журналіста, з чим пов'язане перекидання російських військ до українських кордонів.

За словами Пєскова, РФ вживає необхідних заходів для гарантування безпеки своїх кордонів. "Ви знаєте, що по периметру кордонів РФ спостерігається підвищена активність збройних сил країн НАТО, інших об'єднань, окремих країн тощо. Це все зобов'язує бути напоготові", - наголосив Пєсков.

У США вважають, що Росія поширює дезінформацію щодо її дій на сході України, заявила в п'ятницю прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська армія здатна дати відсіч будь-кому, що посилює позиції України для врегулювання ситуації на Донбасі дипломатичним способом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА