14:29 12.04.2021

У ЄС закликають Росію утриматися від будь-яких кроків, які можуть призвести до погіршення ситуації на Донбасі, - Стано

2 хв читати
У ЄС закликають Росію утриматися від будь-яких кроків, які можуть призвести до погіршення ситуації на Донбасі, - Стано

У Європейському Союзі сподіваються, що ситуація на сході України, яка погіршилася внаслідок руху російських військ поблизу українського кордону, не переросте в конфлікт, і закликають російську владу виконати Мінські домовленості.

Про це в понеділок у Брюсселі, коментуючи погіршення ситуації у сфері безпеки на сході України, повідомив представник європейської дипломатичної служби Пітер Стано.

"Ми сподіваємося, що ескалації не буде й не буде конфлікту. Це буде справді неприйнятно. Всі контакти й дипломатичні зусилля, які тривають сьогодні, спрямовані на те, щоб цьому запобігти", - сказав він.

Стано поінформував, що українське питання буде на порядку денному майбутнього засідання міністрів закордонних справ, яке відбудеться у форматі відеоконференції наступного понеділка, 19 квітня. "ЄС, його держави-члени та інституції дуже пильно, з серйозним занепокоєнням стежать за погіршенням ситуації у сфері безпеки на сході України, за пересуванням російських військ поблизу українського кордону й також у незаконно анексованому Криму. ЄС кілька разів закликав за допомогою високого представника і окремих лідерів держав-членів зняти напруження, ми наголошували, що повне виконання Мінських домовленостей є єдиним шляхом уперед і гарантією політичного і мирного вирішення конфлікту на сході України", - деталізував представник європейської дипломатії.

У цьому контексті Стано зазначив, що в ЄС схвалюють "зусилля і важливі кроки, які робить Україна і президент Зеленський". "Ми закликаємо російську владу утриматися від будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшого погіршення ситуації, та докласти зусиль, щоб виконати Мінські домовленості", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА