12:19 06.05.2021

У "Голосі" прогнозують складну розмову Зеленського з Блінкеном

2 хв читати
У "Голосі" прогнозують складну розмову Зеленського з Блінкеном

Розмова президента України Володимира Зеленського з державним секретарем США Ентоні Блінкеном буде складною, вважає заступник голови партії "Голос" Андрій Осадчук після зустрічі голів депутатських фракцій із американською делегацією.

"Партія "Голос" запевнила, що зі свого боку ми продовжуватимемо підтримувати всі євроінтеграційні ініціативи, але також далі тиснутимемо на президента Зеленського та "Слуг народу" для того, щоб вони дотримувалися заявлених обіцянок реалізації реформ і елементарних правил етики. Те, що відбувалося з "Нафтогазом" і в багатьох питаннях, наприклад, Татарова, є абсолютно неприйнятним. Американська сторона це розуміє, тому, гадаю, що президента Зеленського очікує досить складна розмова з Блінкеном", - наводить слова Осадчука прес-служба "Голосу".

За його словами, зустріч із головами депутатських фракцій показала, що Сполучені Штати підтримують Україну в протистоянні російській агресії, але з іншою глобальною темою - боротьбою з корупцією - Україна має розібратися сама.

"Державний секретар чітко артикулює про те, що в Україні є дві величезні проблеми - війна з Росією та війна з корупцією. У рішенні першої проблеми - війни з Росією - в України є партнери, і нас запевнили у незмінності позиції США в готовності боротися за Україну до кінця. І це не лише позиція США, а й наших партнерів із НАТО та ЄС. Із другою проблемою Україна має розбиратися сама. Ми маємо достатньо ресурсів, розуміння та бажання того, що треба змінювати, але всі питання щодо судової реформи, щодо реформи правоохоронних органів досі залишаються відкритими", - розповів Осадчук.

Він також зазначив, що американці окремо звернули увагу на питання корпоративного управління "Нафтогазом" і кадрові ротації там.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА