20:32 26.11.2021

Заява Зеленського про держпереворот точно не сприятиме залученню інвестицій в Україну

2 хв читати
Заява Зеленського про держпереворот точно не сприятиме залученню інвестицій в Україну

Заява президента Володимира Зеленського про підготовку державного перевороту, який іноземні ЗМІ назвали "путчем", зможе зашкодити залученню інвестицій в Україну протягом кількох місяців, вважає голова депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Кожен коментар президента – досить потужний, вже через саму лише позицію. Тому після його заяви про можливий держпереворот ця інформація почала з'являтися у світових засобах масової інформації з використанням слова "путч", тобто як військовий держпереворот. І це точно не сприятиме зараз залученню інвестицій в Україну, до того ж це матиме ефект на кілька місяців", – сказав Желєзняк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.

"Тому, коли посадовець такого рангу робить такі заяви, виходячи з наявності якоїсь "аудіодорожки", то це досить погано впливає на державу. Потрібно було хоча б підбирати висловлювання, щоб не нашкодити іміджу держави у світі", - додав він.

Парламентар переконаний, що подібні заяви варто робити виключно в екстрених випадках і не на прес-конференціях, а у відповідних органах, які уповноважені відреагувати на це належним чином.

"Якщо є якісь факти, докази, я хотів би про них почути навіть не як голова опозиційної фракції, а просто як громадянин. Якщо їх не було і це спроба зробити з цього політику, то "вітаю" владу: вони щойно взяли рушницю і вистрілили всій країні в ногу дуже сильно, особливо з економічного погляду, оскільки шкутильгати ми будемо ще кілька місяців після такої заяви", – наголосив він.

Водночас Железняк зазначив, що на 1 грудня в українській столиці справді заплановані акції деяких опозиційних сил, зокрема партії "Демократична сокира", вимоги яких стосуються зокрема і спецоперації щодо затримання найманців ПВК "Вагнера".

"Дуже дивно, що інформація, озвучена паном президентом, збігається з цією датою. Тому мені здається, що має місце намір дискредитувати ці акції та пов'язати з одним олігархом, з яким пан президент почав "воювати"", - додав лідер "Голосу".

Як повідомлялося, Зеленський на прес-конференції у п'ятницю повідомив, що, за агентурними даними, в Україні міг готуватися державний переворот 1-2 грудня із залученням бізнесмена Ріната Ахметова.

Пізніше речник президента РФ Дмитро Пєсков спростував заяву Зеленського про плани РФ щодо участі в держперевороті в Україні. У свою чергу, Ахметов назвав "суцільною брехнею" інформацію про нібито втягування його в якийсь держпереворот.

Тим часом низка іноземних ЗМІ поширила новину із заявою глави української держави, використовуючи слово "путч", тобто за участю військових.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА