20:47 26.11.2021

Українські підприємства зазнають колосальних збитків через бездарність влади

2 хв читати
Українські підприємства зазнають колосальних збитків через бездарність влади

Уряд мав виконати два завдання напередодні опалювального сезону – закачати газ до сховищ та покласти на склади вугілля, і оскільки це не було зроблено, вся країна опинилася в енергетичному колапсі, сказала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час зустрічі із колективом ПАТ "Запоріжсталь".

"Влітку, коли газ коштував у 6 разів дешевше, його просто не закачали у газові сховища. Але кошти в "Нафтогазу" на це були. У нас місткість газових сховищ – 38 мільярдів кубів. Це все, що споживає Україна за рік. Якби газ вчасно і в достатньому обсязі закачали, зараз у нас не було б енергетичної кризи. Друга проблема з вугіллям – його мусили закласти 2,5 мільйона тонн, а поклали 700 тисяч. Зараз на складах залишилося 300 тисяч тонн, а у нас зима тільки починається", – констатувала Тимошенко.

На її переконання, саме непрофесійність владної команди спровокувала фінансові проблеми для виробників та поставила під загрозу функціонування всієї енергосистеми країни.

"Всі підприємства України мають збитки, тому вони вимушені платити неймовірно високу ціну за газ. І найголовніше – якщо взимку трапиться так, що Білорусь закриє аварійні перетоки електроенергії, це поставить всю енергосистему України  на межу аварії", – переконана Тимошенко.

Після робочої наради колектив "Запоріжсталі" ознайомив команду "Батьківщини" із роботою кисневого цеху, завдяки якому до лікарень відвантажується близько тисячі тонн кисню щомісяця. Проте виявилося, що на отримання сертифікації кисню було витрачено понад 7 місяців, оскільки чиновники штучно блокували можливість безкоштовно передавати кисень лікарням, не надаючи сертифікації, і відправляли лікарні виробникам, що мають ліцензії, але відвантажують кисень за гроші.

На початку листопада Тимошенко звернулася до прем'єр-міністра з вимогою спростити процедуру отримання сертифікатів на кисневих станціях, оскільки через бюрократичні перешкоди цей процес затягувався на той час вже на 6 місяців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА