19:13 30.11.2021

Львівська міськрада не підтримала петицію про демонтаж скульптури Франца Ксавера Моцарта

1 хв читати
Львівська міськрада не підтримала петицію про демонтаж скульптури Франца Ксавера Моцарта

Львівська міськрада не підтримала петицію про демонтаж скульптури Франца Ксавера Моцарта. "За" демонтаж проголосували 12 депутатів із 64.

Після голосування у вівторок міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що досі жодна пам'ятка не викликала таких дебатів у Львові.

"Це безпрецедентне питання, тому що жоден монумент, жодна скульптура, жодна композиція не викликала таких дебатів у Львові. Воно вийшло в топ усіх дискусій", - сказав він.

Садовий також зазначив, що Львів "сьогодні показав свою принциповість та чітку позицію підтримки сучасного мистецтва та здорового глузду".

Збір підписів за демонтаж скульптури ініціювала львів'янка Наталія Криничанка. Вона вважає, що пам'ятник Моцарту-молодшому був встановлений із порушенням наявних процедур та спотворює артистичний простір Львова.

Минулого тижня ще одна мешканка Львова Дарина Лаврін зареєструвала петицію на захист пам'ятника та зібрала необхідні 500 підписів за день.

Скульптуру Моцарта-молодшого було встановлено на площі Маланюка поблизу львівської консерваторії з ініціативи диригента зі Львова Оксани Линів, автором скульптури став австрійський скульптор Себастьян Швайкерт.

Франц Ксавер Моцарт (1791-1844 рр.), молодший із шести народжених і двох дітей, які вижили, великого композитора Вольфганга Амадея Моцарта, приїхав до Галичини в 17 років як вчитель музики. Прожив у Львові до 1838 року, був учителем музики, організував хор та музичну школу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА