20:20 02.12.2021

Порошенко розкритикував держбюджет на 2022 рік

2 хв читати
Порошенко розкритикував держбюджет на 2022 рік

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" і народний депутат від однойменної фракції Петро Порошенко розкритикував державний бюджет на наступний рік.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у четвер, Порошенко заявив, що в документі не передбачено грошей для обіцянок, які дав під час свого послання у Верховній Раді президент Володимир Зеленський.

"У бюджеті немає і сліду того, про що він говорив учора. Ні витрат на економічні паспорти українців, ні 30 мільярдів на "велику термомодернізацію"... Таке враження, що ми живемо в різних країнах. Народ живе в умовах низької вакцинації, рекордної смертності, в умовах недофінансування Державного оборонного замовлення, неіндексації пенсій, неіндексації зарплат. А влада живе в примарному мареві ілюзій", – констатує Порошенко.

Він наголосив, що міжнародні фінансові інституції вже переглянули прогноз ВВП України у бік зниження.

"На екваторі ніхто не сподівається на диво. Але ставимо лише найголовніші вимоги, щоб захистити людей. Перше – субсидії. Нам треба захистити місцеві громади, компенсувати і врятувати місцеве самоврядування і дати субсидії людям за простою формулою", – зазначив п'ятий президент.

Порошенко закликав виконувати закон про поетапне збільшення зарплат вчителів та "хоча б компенсувати індексацію".

"Перелопатьте проект, але при свічках не знайдете, де ж там збільшення платні медикам, де 300% тим, хто працює з ковідними хворими. І якщо уряд хоче виконати обіцянку Зеленського - треба додати ще 50 мільярдів", - додав нардеп.

Він також закликав виділити 23 млрд грн для індексації пенсій, а також обурився, що "сторожем у супермаркеті можна заробити більше, ніж воїном, який боронить країну".

"Тим більше що 14 жовтня обіцяли підвищення. Три роки не підвищували. Саме зараз час виконати зобов'язання. Вимагаємо це зробити негайно", – наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, 2 грудня Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому державний бюджет на 2022 рік із дефіцитом 3,5% ВВП, "за" проголосували 268 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Пізніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вважає ухвалений державний бюджет на 2022 рік збалансованим та реалістичним.

"У бюджеті закладено десятки нових програм, і практично за всіма статтями основних видатків ми значно підвищуємо фінансування. Це бюджет розвитку та модернізації нашої країни", - написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА