12:29 21.03.2022

Стефанчук закликав учасників міжнародного форуму Kalinowski створити парламентські й урядові коаліції для захисту України

2 хв читати
Стефанчук закликав учасників міжнародного форуму Kalinowski створити парламентські й урядові коаліції для захисту України

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликає учасників міжнародного форуму Kalinowski створити парламентські та урядові коаліції, які працювали б над питанням про закриття повітряного простору над Україною.

"Я закликаю вас створювати коаліції між парламентаріями та урядами для захисту нашої та вашої свободи, для захисту нашого спільного права на життя", - сказав Стефанчук під час онлайн-виступу на Kalinowski Forum.

Як повідомив сайт українського парламенту, Стефанчук наголосив, що такі коаліції мають уже зараз працювати над питаннями запровадження no-fly zone над Україною, створення ефективної протиповітряної оборони, встановлення правил міжнародної безпеки, забезпечення життєдіяльності великих міст.

"Давайте працювати для забезпечення вирішальної підтримки вступу України до ЄС. Давайте розривати бізнес-угоди з Росією як країною-агресором, зокрема з імпорту нафти та газу. Ця нафта й газ мають запах крові українських дітей, убитих російським окупантом", - наголосив Стефанчук.

Він додав, що йдеться не лише про Україну, а і про всю Європу, якщо вона бачить себе вільною в майбутньому. Голова Верховної Ради також звернувся до білорусів із проханням не мовчати.

"З вашої території щодня злітають літаки та запускають ракети, які вбивають наших дітей. Шок, який переживає Київ, та пекло, в якому перебувають приміські міста та населені пункти біля Києва, були б неможливі без сприяння з боку Республіки Білорусь. Саме з цих територій підступно вночі зайшов російський окупант на північ нашої держави. Не мовчіть! Ви знаєте, що робити. Життя в рабстві – не життя. Змусьте білоруських солдатів стояти за вашу свободу. Зараз пишеться історія, а ми знаємо, що історія не пробачає злочинів", - закликав Стефанчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА