13:15 03.05.2022

Екснардепа Царьова засудили до 12 років позбавлення волі

2 хв читати
Екснардепа Царьова засудили до 12 років позбавлення волі

Шевченківський районний суд Києва засудив колишнього депутата від "Партії регіонів" Олега Царьова до 12 років позбавлення волі, повідомляє "Судовий репортер".

"Політика визнали винним за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 109 КК України, тобто в публічних закликах до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, а також у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації", - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що йдеться про висловлювання Царьова під час президентської виборчої кампанії у квітні-травні 2014 року. Зокрема, в ефірі "Громадського телебачення", "Россия 24" та російського "1 каналу". Царьов висловлювався проти подій Революції гідності, називав нову владу нелегітимною, а також пропагував ідеї надання російській мові статусу державної та децентралізації України аж до створення Федеративної республіки Новоросія на територіях Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Одеської, Запорізької, Миколаївської областей.

Серед доказів суд використав показання двох колишніх державних охоронців, які супроводжували Царьова під час перевиборчої кампанії 2014 року, а також відеозаписи програм за участю політика, їх розшифровки та лінгвістичні експертизи.

Як зазначається у повідомленні, суд також звернувся до президента України Володимира Зеленського з поданням про позбавлення Царьова ордена "За заслуги" ІІІ ступеня, отриманого у 2011 році від експрезидента Віктора Януковича.

"Царьов після скоєння кримінального правопорушення продовжив антиукраїнську діяльність… Зокрема, за умов розв’язання політичним керівництвом Російської Федерації агресивної війни проти України, яка триває з 2014 року та перейшла у фазу справжнього геноциду української нації з проявами знущання і насильства над цивільними, включно з дітьми та жінками… Згідно з загальнодоступними даними зі ЗМІ, брав активну участь спільно з російськими військовими в заходах, прикриваючись благодійною місією у формі псевдодопомоги жителям Київської області… Коли російські військові знищували все, що було живого на території України. Враховуючи відсутність в обвинуваченого загальноетичних і загальноприйнятих людських засад у частині поваги до державних інституцій і також держави Україна в цілому. Незважаючи на етнічне українське походження і певний досвід державної служби, суд просить позбавити державної нагороди", - йдеться у рішенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА