14:27 07.04.2021

Верховний Суд переніс на 14 квітня розгляд справи про виплату компаніям Суркісів $350 млн

1 хв читати
Верховний Суд переніс на 14 квітня розгляд справи про виплату компаніям Суркісів $350 млн

Колегія суддів Верховного Суду перенесла на 14 квітня 2021 року розгляд справи про оскарження рішення суду від 2017 року стосовно зобов'язання ПриватБанку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними в $347,4 млн.

Згідно з повідомленням прес-служби суду в середу, рішення про перенесення було ухвалено на засіданні 7 квітня. Причини перенесення не уточнюють.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своїм рішенням за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не увінчалася успіхом. У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу.

15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого щодо рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді Підпалого відразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до Державної виконавчої служби із заявою щодо його примусового виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв, загальний розмір вимог компаній становить $347,4 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА