20:54 08.04.2021

Суд постановив стягнути з Медведчука 139,5 тис. грн у справі про заборону книги "Справа Василя Стуса"

2 хв читати
Суд постановив стягнути з Медведчука 139,5 тис. грн у справі про заборону книги "Справа Василя Стуса"

Київський апеляційний суд ухвалив рішення стягнути 139,5 тис. грн з народного депутата (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктора Медведчука на користь видавництва Vivat, яке Медведчук раніше намагався змусити видалити всі згадки про нього з книжки Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Як повідомляє адвокат автора книги В'ячеслав Якубенко, відповідне рішення суд ухвалив у середу, 7 квітня.

"19 березня апеляційний суд на 99% задовольнив апеляційні скарги мого клієнта Вахтанг Кіпіані та видавництва і зняв заборону на поширення книги "Справа Василя Стуса". Я тоді написав, що касаційної скарги Медведчука не буде. Він ситий цим процесом по горло. Учора ситуація змінилася. Апеляційний суд задовольнив заяву видавництва Vivat і додатковою постановою стягнув з Медведчука 139,5 тис. грн, витрачених видавництвом на правову допомогу в апеляційній інстанції", - йдеться в повідомленні Якубенка, оприлюдненому у Facebook.

Адвокат також заявив, що нардеп, імовірно, подаватиме касаційну скаргу.

"Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу", - наголосив юрист.

Як повідомлялося, 19 березня Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва, який за позовом голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Віктора Медведчука зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про нього й заборонив розповсюдження друкованого накладу книги до усунення порушення.

Раніше, 19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книжки "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука й заборонити розповсюдження друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Автори книжки оскаржили рішення про заборону розповсюдження видання в апеляційній інстанції.

Раніше Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та попросив суд заборонити видання і розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса" і поширення будь-якої інформації про книжку в ЗМІ та в Інтернеті. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

Книжка "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року. 2 листопада 2020 року новий наклад книги вийшов із розміщенням у виданні рішення Дарницького районного суду Києва про заборону книжки в першій інстанції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА