12:11 09.04.2021

ВАКС обрав запобіжний захід другому адвокату, викритому в отриманні $100 тисяч хабара для подальшої його передачі судді ОАСК

2 хв читати
ВАКС обрав запобіжний захід другому адвокату, викритому в отриманні $100 тисяч хабара для подальшої його передачі судді ОАСК

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до адвоката, який разом зі ще одним адвокатом був викритий на отриманні $100 тисяч неправомірної вигоди для подальшої її передачі судді Окружного адміністративного суду міста Києва, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн 951 тис. гривень.

Як повідомляє прес-служба САП у п'ятницю, у разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом.

Крім того, він буде зобов'язаний не залишати Київ без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти правоохоронцям про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками.

Підозрюваний також буде змушений здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Як повідомлялося, у ніч на п'ятницю Вищий антикорупційний суд відправив адвоката, і за сумісництвом співробітника Служби зовнішньої розвідки та брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка, Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тис. грн.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі. Другому фігуранту справи про передачу хабара продовжать обирати запобіжний захід у п'ятницю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА