20:22 09.04.2021

Суд скасував усі постанови окружного виборчкому №87 щодо визнання голосування на 5 дільницях недійсними

2 хв читати
Суд скасував усі постанови окружного виборчкому №87 щодо визнання голосування на 5 дільницях недійсними

Івано-Франківський окружний адміністративний суд на засіданні в п'ятницю визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії (ОВК) №87 (центр - м. Надвірна Івано-Франківської області) про визнання голосування на проміжних виборах народного депутата недійсними на дільницях №261030 та №260028.

Як повідомляється на сайті ОПОРИ, таким чином, скасовано всі постанови ОВК про визнання недійсним голосування на п'яти виборчих дільницях: №261027 (м. Яремче), №260515 (с. Парище Надвірнянського району), №260025 (с. Манява Богородчанського району), №261030 (с. Монастирчани Богородчанського району) і №260028 (с. Микуличин Яремчанської міськради).

В ОПОРІ зазначають, що на дільницях №261030 та №260028 за результатами повторного підрахунку голосів голосування було визнано недійсним на підставі того, що під час повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Олександра Шевченка.

Як повідомлялося, в окрузі №87 на довиборах до парламенту перемогу здобув представник партії "Слуга народу" Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти – представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський – набрали 29,69% та 28,86% відповідно. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори в окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ стосовно рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які ухвалила ОВК №87 під час встановлення підсумків голосування на довиборах до Верховної Ради, що відбулися 28 березня. Усі розглянуті справи було відкрито за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (щодо шести дільниць) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачу повністю відмовити в задоволенні позовів. За твердженням представників Шевченка, планується апеляційне оскарження цих судових рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

Макрон: "Ми будемо готові відреагувати задля безпеки України та європейців"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА