13:15 18.06.2021

У "Євросолідарності" закликають владу підвищити зарплату бюджетникам, військовим і забезпечити українцям субсидії

2 хв читати
У "Євросолідарності" закликають владу підвищити зарплату бюджетникам, військовим і забезпечити українцям субсидії

Співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов закликав владу припинити "розкрадання державних коштів та захмарні витрати на силовиків" і підвищити зарплату бюджетникам, військовим і забезпечити субсидії українцям.

"Ті, хто обіцяли зростання економіки на 40%, обвалили її ще до початку епідемії, і схоже, як зупинити це падіння ані Зеленський, ані його оточення не знає. Що ми бачимо? Падіння промислового виробництва, падіння ВВП, зростання безробіття, недофінансування ключових видатків, зокрема на потреби освіти, медицини, місцевого самоврядування, соціальної політики", - наведено слова Герасимова з трибуни Верховної Ради прес-служба політсили.

За його словами, два роки президентства Володимира Зеленського стали важким ударом для української економіки.

"Наприклад видатків державного бюджету проведено менше планом майже на 68 мільярдів гривень. Завдано фінансового удару по місцевих громадах – хоча на них ліг основний тягар боротьби з пандемією. Видатки державного бюджету на надання трансфертів місцевим бюджетам у 2020 році майже на 5 млрд грн менші від плану", - заявив народний депутат.

Він зазначив, що оцінкою Рахункової палати, держбюджет недоотримав 75 млрд грн доходів.

Герасимов також констатував невиконання державного оборонного замовлення, згортання реформ у сфері оборони і безпеки, провалену закупівлю новітнього українського озброєння.

"Ми бачимо збільшення держборгу. Внаслідок невигідних позик і провалу співпраці з міжнародними фінансовими інститутами. Загальний обсяг державного та гарантованого державою боргу збільшився майже на 554 млрд грн", - наголосив Герасимов.

Так, у політсилі закликали створювати нові робочі місця і посилити соціальний захист населення.

"Слід зупинити розкрадання в держпідприємствах, щоб вони знову почали приносити прибуток у бюджет. Потрібно зменшити витрати на кортежі, дачі та силовиків Зеленського і спрямувати ці кошти на соціальний захист населення, зокрема для підвищення субсидій... Потрібно знищити податкові лещата, в які влада загнала малий та середній бізнес, і в заручниках яких опинився весь середній клас. У свою чергу весь цей комплекс дозволить підвищити зарплати та пенсії. І найголовніше, підвищення зарплат військовим", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА