17:54 22.06.2021

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Семенченка під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив екс-нардепа Семенченка під вартою

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду про безальтернативний арешт колишнього народного депутата України Семена Семенченка, підозрюваного у причетності до створення незаконного воєнізованого збройного формування.

Як повідомляє прес-служба суду, колегія суддів 22 червня розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 травня, якою задоволено клопотання Головного управління СБ України в Києві та Київській області та "продовжено щодо підозрюваного С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 18 липня 2021 включно".

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 травня 2021 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України розкрила та припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києва та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

Пояснюючи, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку й агенту Національного антикорупційного бюро Євгену Шевченку, начальник Київського главку СБУ Олег Головаш розповів: "Семенченко у 2018 році спільно з Шевченком і за сприяння інших осіб, яких ми не розголошуємо на сьогодні, організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії", - сказав Головаш.

Він уточнив, що СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом Шевченком незаконне збройне формування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА