12:05 23.06.2021

"Євросолідарність" вимагає закрити кордон і припинити пасажирське сполучення з РФ

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає закрити кордон і припинити пасажирське сполучення з РФ

Політична партія "Європейська солідарність" вимагає від влади повністю закрити державний кордон для громадян Росії та припинити пасажирське сполучення з РФ у зв'язку з поширенням там нового штаму коронавірусу.

Офіційну заяву партії з таким закликом оприлюднено на сайті політсили в середу.

"Україна опинилася під загрозою нового спалаху епідемії коронавірусу, до якого українська влада абсолютно не готова. Останні тижні в країні-агресорі вирує індійський штам COVID-19, який уже призвів до рекордної смертності та переповнених лікарень у Москві", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за даними вчених, індійський штам "Дельта" набагато заразніший і призводить до важчого перебігу хвороби.

"Ця мутація вдвічі підвищує ризик госпіталізації та в півтора разу частіше призводить до реанімації інфікованих", - повідомляють у "Євросолідарності".

Там наголошують, що нова хвиля епідемії може накрити Україну ще до осені, якщо "протягом найближчих днів не почати впроваджувати жорстке стримування хвороби на кордоні".

"Влада Зеленського повністю провалила боротьбу з попередніми ударами коронавірусу. Лише під час весняної хвилі епідемії в Україні загинуло 20 тисяч громадян і понад 750 тисяч інфікувалися. Але влада не зробила висновків зі свого провалу і не пришвидшила темпів вакцинації. Через чотири місяці "масової" вакцинації два щеплення отримав менше ніж 1% населення, тоді як європейські сусіди провакцинували від чверті до половини своїх громадян", - ідеться в заяві.

У ній наголошується, що загроза нової хвилі епідемії є реальною підставою для проведення засідання Ради нацбезпеки і оборони.

"Європейська солідарність" вимагає негайно закрити кордон і, на додачу до авіа та залізничних перевезень, припинити автомобільне й автобусне сполучення з Росією до нормалізації там епідемічної ситуації. Всі українці, які повертатимуться з Росії в установлений період часу, мають проходити не лише тестування, а й контрольовану самоізоляцію", - резюмують у партії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА