07:29 09.06.2021

Франція скасовує обов'язковий тест на COVID-19 для прибулих вакцинованих європейців

3 хв читати
Франція скасовує обов'язковий тест на COVID-19 для прибулих вакцинованих європейців

Громадяни країн ЄС, які пройшли вакцинацію від коронавірусу COVID-19, з середи зможуть в'їхати на територію Франції без пред'явлення негативного ПЛР-тесту.

"Від 9 червня поїздки мандрівників між Францією та іншими країнами будуть відновлені з урахуванням епідеміологічної ситуації в третій країні і того, чи пройшли прибулі вакцинацію", - йдеться в повідомленні французького уряду.

Відповідно до цих факторів країни світу поділені на три категорії. В "зелену" групу потрапили країни ЄС, Австралія, Південна Корея, Японія, Ліван, Сінгапур, Нова Зеландія та Ізраїль. У разі приїзду з однієї з цих країн ПЛР-тест не знадобиться.

До другої - "помаранчевої" - зони внесено країни, "де вірус усе ще поширюється, але ситуація знаходиться під контролем, і де немає штамів, що викликають стурбованість". Зокрема, в цій групі - США, Велика Британія і Росія. До Франції зможуть приїхати вакциновані громадяни цих країн, але їм, незважаючи на щеплення, доведеться надати тест на коронавірус. Йдеться про препарати, схвалені європейським регулятором EMA.

В інших випадках в'їзд до Франції з країн "помаранчевої зони" дозволено лише у випадках, коли мета візиту визнається вкрай важливою. Людям буде необхідно здати тест на коронавірус. Крім того, серед заходів, ухвалених французькою владою, значиться семиденний карантин.

До "червоної" зони потрапили Індія, а також низка країн Південної Америки. Приїхати з цих країн можна тільки в разі життєво важливої ситуації, усіх інших, навіть вакцинованих, поки не пускатимуть.

Раніше держсекретар при МЗС Франції з європейських справ Клеман Бон заявив, що Євросоюз, як і раніше має намір з 1 липня ввести сертифікати про вакцинацію від коронавірусу і тести на наявність COVID-19. Говорячи про те, які вакцини вноситимуть до цього документа, Бон пояснив, що йтиметься "про всі схвалені ЕМА вакцини, яких на сьогодні чотири". Це препарати компаній Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. У інших випадках, за його словами, для подорожей в ЄС людям потрібно буде здавати тест на коронавіруc.

Крім того, з 9 червня барам і ресторанам у Франції дозволять приймати відвідувачів до 50% від загальної заповнюваності залів. З середи також відновлюється робота спортивних об'єктів, розташованих у будівлях - це басейни, спортивні зали. Дозволено проводити аматорські спортивні змагання на відкритому повітрі з обмеженням до 500 учасників. Можна також організовувати фестивалі на відкритому повітрі, кінотеатри та театри можуть приймати до 5 тис. людей, але не більше 65% від заповнюваності залу.

З середи у Франції починають також застосовувати так званий "санітарний пропуск", він може бути представлений або в паперовому вигляді, або в додатку TousAntiCovid. Надати цей документ потрібно буде в тих випадках, коли йтиметься про заходи з більш ніж 1 тис. учасників. Крім цього, комендантська година розпочинатиметься ще пізніше - о 23:00.

Наступний етап пом'якшення обмежень настане 30 червня, коли буде скасовано комендантську годину, яка діє у Франції з осені 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА