15:37 06.03.2021

Ситуація з COVID-19 у Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони, причин переведення в "червону" ще немає - Ляшко

2 хв читати
Ситуація з COVID-19 у Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони, причин переведення в "червону" ще немає - Ляшко

Ситуація з COVID-19 в Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки, підстав для введення в столиці "червоної" зони наразі немає, заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, за словами Ляшка, ситуація в Києві відповідає показникам для "помаранчевої" зони, і поки що причин переведення столиці в "червону" зону немає.

Водночас на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 березня було ухвалено рішення про запровадження з 00:00 8 березня "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території Закарпатської області.

Згідно з постановою №104 від 17 лютого 2021 року будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для цього рівня епідемічної небезпеки.

Голові Закарпатської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, а крім того, проаналізувати причини зростання захворюваності в області та у разі необхідності ухвалити відповідні кадрові рішення.

Ляшко також наголосив, що Закарпатська область - одна з небагатьох областей, які не виконали доручення уряду і комісії з ТЕБ і НС, і не забезпечили 80% перепрофільованих ліжок під COVID-19 з централізованим постачанням кисню або кисневими концентратами.

"Сьогодні в регіоні цей показник 66%. Також менше необхідних показників в Івано-Франківській області - 74%, Одеській - 70%, Рівненській - 72%, Чернівецькій - 78% і в Києві - 78%", - зазначили в уряді.

Комісія з ТЕБ та НС доручила головам Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Чернівецької обласних та Київської міської держадміністрацій вжити невідкладних заходів щодо забезпечення подачею кисню не менше за 80% ліжкового фонду, відведеного для госпіталізації хворих на COVID-19, та про результати поінформувати Кабмін у тижневий термін.

Як повідомлялося, у Київській області з 4 березня почав діяти "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА