20:39 23.02.2021

Зеленський підписав закон, який удосконалює процедуру обрання керівників вишів

2 хв читати
Зеленський підписав закон, який удосконалює процедуру обрання керівників вишів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, спрямований на удосконалення процедури обрання керівника установи вищої освіти.

Як повідомляє у вівторок ввечері прес-служба президента, закон "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту" щодо процедури обрання керівника установи вищої освіти" удосконалює процес обрання керівника закладу вищої освіти шляхом запровадження другого туру виборів. Також уточнюється процедура встановлення результатів виборів та конкретизуються умови для проведення повторного конкурсу на заміщення посади керівника вишу.

Зокрема, закон доповнює статтю 42 закону "Про вищу освіту" положеннями, згідно з якими у разі, якщо у виборах керівника вишу взяли участь дві або більше кандидатур і жодна з них не набрала понад 50% голосів, на сьомий день проводиться другий тур виборів поміж двох осіб, які в першому турі набрали найбільшу кількість голосів.

Якщо обрана за конкурсом кандидатура не пройшла спеціальну перевірку, протягом тижня після закінчення спецперевірки оголошується новий конкурс на заміщення посади керівника вищого навчального закладу.

У разі якщо вибори визнані такими, що не відбулися, або жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів, протягом тижня з дня встановлення результатів виборів оголошується новий конкурс.

"Таким чином забезпечується волевиявлення трудового колективу, якість виборчого процесу, усуваються корупційні ризики, які виникають при призначенні виконувача обов’язків керівника закладу вищої освіти, а також численні проблемні питання щодо умов і порядку обрання та призначення на посаду його керівника", - йдеться в повідомленні.

Закон набирає чинності наступного дня після опублікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА