14:05 17.09.2021

У "Євросолідарності" проти розгляду антиолігархічного закону без висновків Венеціанської комісії

2 хв читати
У "Євросолідарності" проти розгляду антиолігархічного закону без висновків Венеціанської комісії

Розглядати антиолігархічний закон без висновків Венеціанської комісії неприпустимо, якщо Україна продовжує курс на євроінтеграцію, вважає співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Без висновку Венеціанської комісії розгляд будь-якого (антиолігархічного - ІФ) законопроекту українським парламентом, особливо тоді, коли в українській Конституції написано, що нашою метою є вступ до ЄС, є неправильним і нелегітимним. Тому всі опозиційні фракції звернулися до голови ВРУ, аби він надіслав листа до Венеціанської комісії. Вона підтвердила його отримання і сьогодні починає його (законопроекту - ІФ) аналіз", - наводить слова Герасимова, сказані ним на брифінгу після засідання комітету національної безпеки і оборони, прес-служба "Євросолідарності" у п'ятницю.

За словами нардепа, чинна редакція законопроекту є антиконституційною і націлена не на боротьбу з олігархами, а на політичні переслідування.

"Це всім зрозуміло, і сьогодні всі, хто читав його, дотримуються саме такої думки", - наголосив Герасимов.

Він зазначив, що дії влади можуть бути розцінені як недружні стосовно європейських партнерів України.

"Ми звернулися до керівництва і членів комітету з проханням не розглядати цей закон. Без висновку Венеціанської комісії вважаємо це не правильним. Це є недружнім кроком у бік Європейського Союзу. Оцінка Венеціанської комісії є одним із ключових елементів оцінки Європейським Союзом законодавства будь-якої країни", - заявив нардеп.

Він додав, що засідання комітету також є нелегітимним, оскільки депутатам не надали достатньо часу для ознайомлення з законопроектом. Крім того, за словами Герасимова, представникам опозиції не надали слово на комітеті навіть із процедурних питань.

"Ростислав Павленко та Андрій Пузійчук звернулися до голови комітету, щоб вони виступили з питань затвердження порядку денного. І вони (представники "Слуг народу" - ІФ) дуже сильно злякалися, не надали слово. Причому дуже терміново поставили на голосування цей порядок денний, підтвердили й пішли далі", - зазначив народний депутат.

"Опозиційні фракції парламенту вважають, що до висновку Венеціанської комісії розгляд цього законопроекту є неправильним, неможливим і недружнім щодо Європейського Союзу", - резюмував Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА