21:29 21.10.2021

Військове освоєння України з боку НАТО вже триває, це реальна загроза Росії

2 хв читати
Військове освоєння України з боку НАТО вже триває, це реальна загроза Росії

Президент РФ Володимир Путін заявив, що фактична військова присутність НАТО в Україні становить реальну загрозу для Росії.

"Та загроза (з боку НАТО -" ІФ ") має для нас важливе значення. Формальне членство в НАТО (України) може не відбутися, а військове освоєння території вже відбувається. І це реально створює загрозу Російській Федерації", - сказав Путін на засіданні дискусійного клубу "Валдай" у Сочі.

Він провів при цьому паралель з ситуацією кінця 80-х років, пов'язаною з об'єднанням Німеччини. "Коли усі з усіх боків говорили, що після об'єднання тій же Німеччині в жодному разі руху на захід інфраструктури НАТО не буде, хоча б у цьому Росія мала бути впевнена. Так говорили, були публічні заяви. А що на практиці? Обдурили, а тепер кажуть: а де папірці, покажіть", - сказав президент.

Він зазначив при цьому: "Значить, і раз розширили, і два розширили, а наслідки які військово-стратегічні? Інфраструктуру наближають. Ось у Румунії, Польщі встановили системи ПРО, але з пусковими установками, на яких можна розмістити "Томагавки" - ударні системи. І зробити це легко, одним помахом, лише програмне забезпечення потрібно поміняти - і все".

Путін також заявив, що висловлювання міністра оборони США Ллойда Остіна можна розглядати як відкриття для України дверей до НАТО. "Ось приїхав міністр оборони, який, по суті, відкриває двері Україні в НАТО. По суті, його заяви потрібно і можна саме так трактувати. Каже, що так, кожна країна має право вибирати. Ніхто не каже ні. Ніхто. Це ж не гарантії безпеки для Росії.. Це просто розмови на задану тему. І, звичайно, нас це турбує", - сказав Путін.

"Щодо баз, я знаю відповідні конституційні положення України, але навчальні центри ніхто не забороняє. А під маркою навчальних центрів можна все, що завгодно розмістити", - сказав Путін, коментуючи тему України і НАТО.

Треті країни не можуть впливати на визначення Україною зовнішньої політики, заявив 19 жовтня Остін. Так він прокоментував позицію Москви з приводу можливого вступу України в НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА