11:52 24.11.2021

У разі нападу РФ на Україну Рада збереться за кілька годин – Корнієнко

1 хв читати
У разі нападу РФ на Україну Рада збереться за кілька годин – Корнієнко

Верховна Рада збереться для голосування за введення надзвичайного чи воєнного стану в країні за кілька годин у разі, якщо РФ справді нападе на Україну, заявив перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

"У Верховної Ради може бути тільки один план, якщо є завдання ввести військовий чи надзвичайний стан: зробити відповідні голосування з боку Верховної Ради. Вона має протягом кількох годин зібратися", – сказав перший віце-спікер в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він також зазначив, що в разі початку активних військових дій будуть "якісь використовуватися способи захисту депутатів для того, щоб вони могли ці рішення прийняти".

Як повідомлялося, голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що РФ зосередила понад 92 тис. військовослужбовців поблизу кордонів України і готується до нападу наприкінці січня або на початку лютого 2022 року, водночас оцінки термінів цієї атаки у розвідок США та України майже збігаються. "Наші оцінки майже такі самі, як у наших американських колег", - сказав Буданов в інтерв'ю виданню Military Times.

За його словами, така атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, після яких відбудуться повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області та менше вторгнення через сусідню Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА