13:31 24.11.2021

До Ради проходять шість партій, включаючи партії Разумкова та Смешка, ще дві - біля прохідного бар'єру

2 хв читати
До Ради проходять шість партій, включаючи партії Разумкова та Смешка, ще дві - біля прохідного бар'єру

Шість політичних партій подолали б прохідний п'ятивідсотковий бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчить опитування, проведене Центром Разумкова 11-17 листопада.

За партію "Слуга народу" проголосували б 22,7% респондентів, за партію "Європейська солідарність" - 18,8%, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 12,7%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 8,8%, за партію Дмитра Разумкова - 7%, за партію "Сила і честь" - 5,7%.

При цьому ще дві політсили мають близький до прохідного бар'єру рейтинг і зберігають шанси на потрапляння до парламенту: "Українська стратегія Гройсмана" (4,4%) та партія Мураєва "Наші" (4,3%).

3,5% респондентів готові підтримати Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 2,9% - Радикальну партію Олега Ляшка, 2,4% - партію Сергія Притули, 1,5% - партію "Громадянська позиція", 1% - "УДАР" Віталія Кличка, решту - менше ніж 1%.

У динаміці рейтинг "Слуг народу", "Європейської солідарності", "ОПЗЖ" та Радикальної партії показує зростання після тривалого падіння порівняно з колишніми опитуваннями, "Батьківщини" - падіння, "Української стратегії" - зростання, "Сили і честі" - стабільність після тривалого зростання. Партія Разумкова раніше в опитуваннях не фігурувала.

Опитування проводилося у всіх підконтрольних уряду регіонах серед 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання. Вибірка репрезентативна за основними соціально-демографічними показниками, похибка вибірки з довірчою ймовірністю 0,93 не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА