14:39 24.11.2021

"Слуга народу" ігноруватиме телеканали "Україна 24" та "Україна" - Шуляк

2 хв читати
"Слуга народу" ігноруватиме телеканали "Україна 24" та "Україна" - Шуляк

Партія "Слуга народу" ухвалила рішення ігнорувати телеканали "Україна 24" та "Україна" та не брати участі в їхніх проектах. Відповідне рішення було ухвалено у середу, 24 листопада, повідомила голова партії Олена Шуляк.

"Сьогодні наша команда ухвалила спільне рішення - ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави і суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались лише проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива", - зазначається у спільній заяві, оприлюдненій Шуляк у соцмережі Facebook.

У партії заявили, що протягом останніх місяців телеканали "Україна 24" та "Україна" перетворилися на "відверто пропагандистські "ДТЕК 24" та "Олігарх".

"Безумовно, ми поважаємо право власника вільно розпоряджатися своєю власністю у законний спосіб. Ми поважаємо і право будь-якого медіа на незалежність редакційної політики. Але ніколи не погодимось з використанням телеканалів й журналістів для шантажу держави і суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників", - наголошується у тексті заяви.

У заяві також зазначили, що зазначені телеканали систематично та навмисно розповсюджують фейки, допускають "публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, та маніпуляції".

"Медіа, продажні політики, соцмережі використовуються для намагань зберегти статус-кво, що дає змогу олігарху отримувати рентний дохід від отриманих колись привілеїв. Видобуток руди, експлуатація залізниці, виробництво електроенергії - все це, на думку олігарха, має бути джерелом його необґрунтованого збагачення всупереч інтересам суспільства. І саме на підтримку цього спрямовується весь належний йому медійний та політичний ресурс", - вважають у "Слузі народу".

У партії висловили впевненість, що ініційований президентом України Володимиром Зеленським закон про деолігархізацію забезпечить зниження впливу олігархів на політиків, редакції та журналістів.

"Коли олігарх дозволить редакціям та журналістам повернутись до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики, ми переглянемо своє рішення. Водночас ми залишаємося абсолютно відкритими для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно, збалансовано та заради об'єктивного інформування суспільства", - зазначено у заяві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА