13:12 05.06.2021

Законопроект про деолігархізацію "незручний" для деяких політиків і представників великого бізнесу, що підтверджують їхні коментарі – керівництво "Слуги народу"

3 хв читати
Законопроект про деолігархізацію "незручний" для деяких політиків і представників великого бізнесу, що підтверджують їхні коментарі – керівництво "Слуги народу"

Реакція окремих політиків і представників великого бізнесу на президентський законопроект про деолігархізацію свідчить про те, що для багатьох з них він є "незручним", вважають керівники "Слуги народу".

"Ми всі побачили першу реакцію - впливові політичні діячі почали несамовито дискредитувати спроби президента позбавити Україну олігархічного впливу. Деякі договорилися вже до того, що олігархи – мало не основа демократії в країні. Але хто, як не олігархи, підтримували Януковича свого часу? Влада Януковича була найвищим вираженням олігархічної моделі в українській політиці. Всі бачили, чим це закінчилося", - сказав глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

За його словами, ухвалити цей законопроект буде нелегко через опір певних кіл. Але парламентська більшість налаштована довести справу до кінця.

"Після реєстрації в парламенті будь-який законопроект опрацьовують у комітетах, голосують у першому читанні, потім працюють над поправками. Упевнений, що до законопроекту про олігархів ми побачимо тисячі поправок. Кожен депутат і кожна фракція захочуть додати щось своє. Можуть бути й альтернативні законопроекти. Але в підсумку ми пройдемо цей шлях і ухвалимо цей важливий закон", – підкреслив Арахамія.

Глава фракції порадив уважніше подивитися на реакцію і дії всіх, кого закон може стосуватися, і зробити свої висновки – хто в країні підіграє олігархам.

"Українцям зараз треба просто подивитися, хто і як коментує цю тему. Якщо просто намагаються дискредитувати ідею і не надають конкретних кроків, щоб олігархи більше ніколи не змогли впливати на всю країну заради своїх інтересів, то це і є допомогою олігархам", – вважає Арахамія.

Голова політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розцінює критику і опір ухваленню законопроекту про деолігархізацію як деструктивну позицію опонентів, яку суспільство не підтримає.

"Ми хочемо надати нові правила, які змінять систему. Це абсолютно нормальне цивілізоване бажання, яке спрямоване на те, щоб в Україні було реальне верховенство права, а не верховенство грошей. Наші опоненти зараз тільки критикують, а не пропонують нові законодавчі інструменти, щоб прибрати деструктивний вплив олігархів. Така активність не може дати результату – суспільство її не сприйме", – сказав Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вже зараз відчутна підтримка ідей законопроекту пересічними громадянами України в усіх регіонах країни, оскільки майбутній закон матиме суттєвий вплив на життя кожного.

"Кожен українець хоче отримувати гідну зарплату, пенсію, соціальну допомогу. Кожен хоче, щоб обраний ним депутат відстоював у парламенті саме його інтереси, а не працював заради грошей олігархів. Всі ми хочемо жити в успішній країні, на яку не впливають бізнес-інтереси кількох людей. А якщо хтось вважає, що це тільки розмови, Нехай згадає, як українці вміють відстоювати своє право на гідне життя", – підсумував лідер партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА