19:14 08.06.2021

НБУ погодив кандидатуру екс-першого заступника голови правління Райффайзен банку Аваль Бьоша на посаду голови правління ПриватБанку

2 хв читати
НБУ погодив кандидатуру екс-першого заступника голови правління Райффайзен банку Аваль Бьоша на посаду голови правління ПриватБанку

Національний банк України (НБУ) погодив кандидатуру колишнього першого заступника голови правління Райффайзен банку Аваль Герхарда Бьоша на посаду голови правління державного ПриватБанку (обидва Київ) за підсумками розгляду пакета документів і співбесіди, повідомила прес-служба НБУ у вівторок.

"Ми вітаємо Герхарда Бьош з узгодженням його кандидатури на посаду голови правління ПриватБанку і впевнені, що його професіоналізм сприятиме подальшому розвитку банку. Якісне корпоративне управління в держбанках - безумовний пріоритет НБУ і запорука ефективної роботи державних банків", - процитувала прес-служба голову правління НБУ Кирила Шевченка.

Прес-служба нагадала, що в травні наглядова рада ПриватБанку призначила Бьоша головою правління ПриватБанку за результатами конкурсного відбору терміном на п'ять років.

Як повідомлялося, Бьош обіймав посаду першого заступника голови правління Райффайзен банку Аваль з листопада 2010 року до 30 квітня 2021 року.

Екс-глава правління ПриватБанку Петро Крумханзл обіймав посаду три роки до закінчення терміну його повноважень 23 січня 2021 року.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 березня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк займав у рейтингу 1-е місце (561,062 млрд грн) серед 73 банків, які діяли в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

"Енергоатом" і Westinghouse розпочали проєкт будівництва ХАЕС-5,6 за технологією АР1000

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА