09:09 12.07.2021

Партія "Дія і солідарність" президента Санду здобула перемогу на виборах до парламенту Молдови

1 хв читати
Партія "Дія і солідарність" президента Санду здобула перемогу на виборах до парламенту Молдови

Проєвропейська партія "Дія і солідарність" (PAS), що підтримує президента Майю Санду, здобула перемогу на виборах до парламенту Молдови. Про це свідчать попередні результати проведених у неділю дострокових парламентських виборів.

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими в понеділок уранці на сайті Центральною виборчою комісією, PAS отримує близько 52,51% голосів виборців. Слідом іде Блок комуністів і соціалістів - 27,37% і партія "Шор" - близько 5,78% голосів виборців. Решта партій не долає поріг у 5% голосів для проходження в парламент. Зокрема, блок Ренато Усатого набирає 4,11%, партія "Платформа DA" - 2,34% голосів, Демократична партія – 1,82%. За 101 мандат у парламенті боролися 20 партій, два блоки й один незалежний кандидат.

Згідно з цими даними, уже оброблено протоколи з 95,53% виборчих дільниць (2 040 із 2 150). Підраховано 1 456 108 голосів. У виборах взяли участь 1 477 574 людини, що становить 48,41% виборців, включених до списку для голосування.

Отримані партією PAS 52,51% голосів - найкращий результат в історії Молдови, отриманий будь-коли однією партією на парламентських виборах. У 2001 році Партія комуністів отримала 50,07%.

Згідно з попередніми підрахунками, PAS отримає абсолютну більшість мандатів у парламенті Молдови - 60-61 зі 101 мандата. Це дасть їй змогу самостійно сформувати уряд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА