19:08 12.07.2021

Зеленський привітав Санду з перемогою її партії на парламентських виборах

2 хв читати
Зеленський привітав Санду з перемогою її партії на парламентських виборах

Президент України Володимир Зеленський привітав президента Молдови Майю Санду з перемогою її партії "Дія і солідарність" (PAS) на парламентських виборах

"Щиро вітаю колегу - президентку Майю Санду - із переконливою перемогою демократичних проєвропейських політичних сил, зокрема партії "Дія і солідарність" (PAS), на парламентських виборах! Це надзвичайно важливий крок дружньої Молдови на шляху реформ і реалізації європейських прагнень!", - написав Зеленський на сторінці у Twitter у понеділок.

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський висловив переконання, що Україна і Молдова ще ефективніше координуватимуть свої дії на шляху європейської інтеграції, зокрема в контексті діяльності "Асоційованого тріо" за участю України, Молдови та Грузії.

Президенти України та Молдови також констатували необхідність активізації українсько-молдовської економічної взаємодії та реалізації конкретних проектів. Так, глава держави зазначив, що Україна вже розпочала будівництво сучасної магістралі, яка з'єднає Київ і Кишинів, і будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер.

Окрім того, Зеленський підтвердив запрошення Майї Санду взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи й урочистих заходах із нагоди 30-річчя незалежності України в серпні 2021 року.

Як повідомлялося, проєвропейська партія "Дія і солідарність" (PAS), що підтримує президента Майю Санду, здобула перемогу на виборах до парламенту Молдови.

Згідно з попередніми підрахунками, PAS отримає абсолютну більшість мандатів у парламенті Молдови - 60-61 зі 101 мандата. Це дасть їй змогу самостійно сформувати уряд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА