16:47 16.07.2021

Незаконні МАФи у Києві будуть зведені до мінімуму до кінця року - заступник мера від "Слуги народу"

2 хв читати
Незаконні МАФи у Києві будуть зведені до мінімуму до кінця року - заступник мера від "Слуги народу"

У Києві майже 1,5 тис. незаконних тимчасових споруд, які потрібно демонтувати, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації від партії "Слуга народу" Олексій Кулеба в інтерв'ю виданню "Українські новини".

"У 2021 році в Києві налічується приблизно 8,5 тис. МАФів, з яких 7 тис. законні. Тобто на сьогодні ми маємо майже 1,5 тис. тимчасових споруд без відповідних дозвільних документів. Загалом за півроку вже демонтували понад 3 тис. елементів. Головне завдання - взяти процес повністю під контроль. У псевдопідприємця не має з'являтися бажання встановлювати нові споруди без правових підстав", - сказав Кулеба.

Представник "Слуги народу" зазначив, що незаконні МАФи не приносять доходів до бюджету і цю ситуацію планують змінити за допомогою впровадження системи ProZorro.

"Жодних податків вони не платять. У більшості випадків у незаконних спорудах працюють нелегали, які нічого офіційно не платять. Окрім цього, порушують санітарні норми, їхня продукція часто становить загрозу нашому здоров'ю. Незаконно підключаються до міських електромереж, за що ми з вами платимо. Ця проблема комплексна. Резюме таке. Я як представник виконавчої влади вважаю, що потрібно наводити порядок: єдині правила для всіх, прозорість, надходження у бюджет. Місця розміщення тимчасових споруд продаватимуть через ProZorro за принципом монетизації. Хто більше заплатив за місце розміщення, той і може вести там підприємницьку діяльність", - заявив Кулеба.

Він також повідомив, що реформа правил розміщення МАФів у Києві пов'язана зі змінами в нормативних актах Мінрегіону.

"Порядок розміщення тимчасових споруд регулює закон "Про регулювання містобудівної діяльності". У свою чергу він став основою наказу №244 Мінрегіону "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд". Тобто вся діяльність споруд регулюється цими двома документами на національному рівні. У 2020 році вийшла нова редакція наказу №244 Мінрегіону. Тому перед містом постало завдання внести зміни до власних регуляторні актів, щоб привести їх у відповідність із загальнодержавними нормами", - підсумував Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА