15:41 27.07.2021

Іще один суд підтвердив безглуздість звинувачень НАБУ у справі "Роттердам+" - екс-глава НКРЕКП Вовк

2 хв читати
Іще один суд підтвердив безглуздість звинувачень НАБУ у справі "Роттердам+" - екс-глава НКРЕКП Вовк

Господарський суд Києва вкотре підтвердив, що всі звинувачення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо формули "Роттердам +" безпідставні та сфабриковані, заявив екс-глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.

"На мою думку, це рішення (Господарського суду про законність закриття Антимонопольним комітетом справи "Роттердам+" - ІФ) є черговим підтвердженням безглуздості розслідування НАБУ. Ці діячі вже п'ятий рік намагаються штучно створити хоч якісь докази. Але все марно", - сказав Вовк в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він нагадав, що Антимонопольний комітет півтора року розглядав обставини цієї справи та не встановив жодних порушень. Так само Господарський суд Києва півроку розглядав скарги НАБУ і також не знайшов порушень щодо дії формули.

"Ви пам'ятаєте, яка активна була медіакампанія навколо формули "Роттердам+". Щодня наввипередки всі кричали - ось зараз скасуємо цю формулу, і тарифи для населення і бізнесу зменшаться. Уже два роки немає формули "Роттердам+", а тарифи, всупереч сформованим очікуванням, зросли і для бізнесу, і для населення", - зазначив Вовк.

7 липня Господарський суд Києва підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету, який іще в грудні закрив справу "Роттердам+", підтвердивши, що ця формула не надавала преференцій нікому з учасників ринку електричної енергії, а також ніяк не вплинула на рівень конкуренції. Загалом АМКУ не встановив жодних закону при прийнятті та застосуванні формули "Роттердам+".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА